Fan Ho

Yıllara meydan okuyan 77 yaşındaki Çinli fotoğrafçı Fan Ho, Hong Kong arşivinin kapılarını günümüze açıyor. Babasından yadigâr Rolleiflex makinesi ile fotoğrafa başlayan Fan Ho gündelik hayatın içinde insanları fotoğraflıyor. Fotoğrafçının işlerini ilk defa gören galeri sahibi Laurence Miller Fan Ho fotoğraflarının Bauhaus ekolünü yansıttığını, hem hümanist hem soyut olduklarını belirtiyor.

Fan Ho 1950 ve 1960’lı yıllarını Hong Kong’da geçirdi ve bu yıllarda çektiği birbirinden büyüleyici fotoğrafları Fan Ho: A Hong Kong Memoir isimli kitapta topladı. Fotoğraflarda sokak fotoğrafçılığının başkenti olarak anılan Paris’e inat metropol olma yolunda ilerleyen Hong Kong’un doğuya has izlerini yakalamak ve hayran kalmak mümkün.

1956 Yılından itibaren çeşitli uluslararası yarışmalarda 280’den fazla ödül alan, İngiliz Kraliyet Fotoğraf Topluluğu,  Amerika Seçkin Fotoğraf  Topluluğu ve fahri olarak  Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Brezilya, Arjantin, Singapur’da fotoğraf dernekleri onur üyesi olan , 5 kitabı yayınlanan, San Francisco Güzel Sanatlar Müzesi Koleksiyonunda fotoğrafları bulunan, 12 üniversite tarafından misafir profesör olarak davet edilen, aynı zamanda çektiği filmlerinden biri İngiltere’de Banbury Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü” kazana usta fotoğrafçı Fan Ho…

Fan Ho

Bir cevap yazın