Fujifilm XF 8-16 İncelemesi

fujifilm 8-16, objektif, lens

Ağustos 5, 2018

Bu objektifi uzun zamandır heyecan ile bekliyordum. Çektiğim stile o kadar uyacaktı ki! Sonunda Fujifilm objektifi denemek için bana verdiğimizde, biraz inceledikten sonra ilk işim dersi ki fotoğraf çekmek oldu. Tabi ki bir fotoğrafçı gözü ile inceleme yaptım, bu incelemede sizi teknik detaylara boğmayacağım. Fujifilm ile çektiğimiz tanıtım videsonu tarihinde yazacağınınızı paylaşacağım.

Sağlam görünüşlü bir objektif 8-16. Yakınlaştırma yapabilirken dışarıya doğru çıkmıyor kendi bedenesi içinde yakınlaştırma yapabiliyorsunuz.

Aynasız sisteme göre biraz ağır gelebilir ancak 2.8 diyaframlı bir objektiften aşırı bir hafiflik beklemek yanlış olur, zaten taş yerinde ağırdır derler

Diyafram açıklığı 2.8 olan DSLR sistemleri kullanan fotoğrafçılara bu objektif gayet hafif gelecektir. 2.8 sabit diyafram yapabilir alan derinliği yeteri kadar sığ tutulabiliyor.

Netleme yani AF hızı düşük ışık koşullarında safra şahane. Bu sebepten, sokak konuyacağınız muhtemel değil ya da hareketli olabilir.

Daha önce kullanacağınız çok çok geniş açı objektifte, yakından konuya çok yakın zamanda ya da yakın çekim yapmak, makinanızı düz tutmaya bile safra kontrol edemediğiz.

Bu objektifte ise fotoğraf makinasını düz tuttuğunuzda yastık ya da fıçı etkisi dediğimiz distorsiyon olmuyor. Bu sebepten dar plan ve iç mimari çekirdeği bu objektifi rahatça iken.

Yerden yukarı ya da yukarıdan aşağı doğru doğrulanıyorsunuz çekirdeğinde ise bilinçli bir şekilde perspektif duygusunu güçlendiştir.

Eğer, sokak ya da tozlu harita çekimler ya da projeler yapıyor iseniz, bu objektif vazgeçilmeziniz olacak. Neredeyse makinamın saf vücutumun bir parçası, yani 10-25 arası aralıklı genişletilmiş sonra da 8-16 da bu konuda beni fazlası ile memnun etti. Tozlu temizleme çekimini yaptım, objektifin tozu ittiğini ve kirlenmediğini gördüm.

Ayrıca geniş açının etkisi ile yansımalarda da epey başarılı.

2.8 diyaframda, ben net olayım arkası gribi olsun diyenler, ya da geniş açının optik etkisi ile kısık diyaframda onu şey net olsun diyen manzara fotoğrafçısı ve ya da mimari fotoğraf çekeyim kapalı eğilme genişülme pek olma …

Sonuç olarak Fujifilm 10-24 objektiften sonra, 8-16 ile yine çok iyi bir iş çıkarmış. Fotoğraf çantamızda şimdiden 8-16 için yer açma çalışmalarına başlayalım

https://www.instagram.com/gulyildizofficial

Tanıtım Videosu:

Bir cevap yazın