İleri Teknik ve Minimal Fotoğraf Atölyesi-2019

fotoğrafçılık eğitimi, sokak fotoğrafçılığı

Temmuz 16, 2019

Atölye amacı ;

Günümüzde fotoğraf, bir hobi olmaktan ziyade neredeyse bir yaşam şekline dönüştü. Çoğumuz, tatillerini bile fotoğraf çekebileceği mekanlara göre ayarlıyor. Ancak, her gün sosyal medyaya yüklenen milyonlarca görüntü dakikalar içerisinde öğütülüyor ve unutuluyor. Çekeceğiniz karelerin diğerlerinden ayrılması için içerik ve biçimin kaynaştığı, teknik ve kompozisyon açısından güçlü fotoğraflar üretmemiz gerekiyor. Teknik ve sanatsal kavramları öğrenerek farklı ve daha yaratıcı  fotoğraflar üretebilmemiz için  uzun süreli eğitimlerin önemi büyük olduğundan bu atölyeyi açıyoruz. Bu eğitim programı daha çok,  sokakta fotoğraf çekerken karşılaştığımız zorluklar ile nasıl başa çıkacağımızı, konu ya da kompozisyonu görmek için farkındalığımızı nasıl artıracağımızı, çekim esnasında konunun nasıl ayıklanabileceğini, fotoğrafı çekilen insan, nesne ya da öznelerin kadraj içi yerleşiminde nelere dikkat edilmesi  gerektiği,  deklanşöre basma esnasındaki karar anı, ışık, gölgeler, geometrik çizgiler ve şekillerin ya da mimari fonların fotoğrafa nasıl dinamizm kattığı ve bunlardan en önemlisi sokakta iletişim kurarken nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerine yapılandırılmıştır. Bu proje konuların çeşitliliği ve mevsimsel olması sebebi ile 8 aylıktır.

Atölyede çalışılacak konular.

1- Makinalarımıza hakimiyet, sokakta konuya uygun objektif kullanımı

2-Sokakta fotoğrafını çekmek istediğiniz insanlar ile iletişim kurarken yapılan doğru ya da yanlış davranışlar.

3-Kadrajı  ayıklama ve bakış noktalarının önemi

4-Sokak ya şehir fotoğrafı çekerken konuları kadraj içine yerleştirme ve asıl konuya gözü yönlendirme.

5-Yakın plan portre ve çevresel portre anlatım ve çekimi

6-Perspektif üzerine çalışmalar, konuya uzaklık ile birlikte geniş, normal açı ve dar açılı objektiflerin perspektife etkileri.

7-Mimari  formlar , geometrik şekiller , ışık ve gölgenin kadrajda etkin kullanılması.

8-Geometri-insan, minimal fotoğraf eğitimi.

9-Manzara fotoğrafçılığı ve uzun pozlama

9-Temel photoshop ve photoshop programı içindeki bazı ek programların

kullanılması. (Photoshop dersi almayanlar için diğer eksiklikleri konusuna yoğunlaşılıp ona göre ders koyulacaktır)

10-Belirlenen bazı kitap önerileri ve okunan kitaplardaki bilgileri karşılıklı tartışma

11-Bazı usta fotoğrafçıların ve ünlü belli başlı ressamların temsil ettikleri sanat akımlarını araştırma, her kişiye bir fotoğrafçı ve ressam adı verip, onlar hakkında araştırma ödevi.

12-Çekilen fotoğrafları hem teknik hem içerik anlamda okumak ve değerlendirmek.

14-Proje sonunda bir sergi çalışması.

Her arkadaşımızın devam eden fotoğraf dışında da bir yaşamı olduğundan, projenin uzun süreye yayılması ancak bir araya gelip yapılan ders sayısının çok olmamasına özen gösterilecektir. Dışarıda eğitmen eşliğinde dersler yapılacak ancak, bazı ödevler ve çekimler için küçük gruplar oluşturulacak ve arada atölyeye katılan arkadaşların grup arkadaşları ile üretim yapması ve kolektif çalışma teşvik edilecek ve  çekimlerin sonuçları hem yapı hem içerik açısından mutlaka eğitmen ile değerlendirilecektir. Proje dahilinde gidilen il içi ya da dışı yakın mesafe gezilerde sadece araç ve masraflar için ücret toplanacak , ayrıca eğitim ücreti alınmayacaktır. Ayrıca Artrospektif fotoğraf topluluğu bünyesinde Kasım ayından itibaren duyurusu yapılan gezilerimizde mesafeye bağlı olarak belli bir tutar üzerinden indirimli ücretten geziye katılım sağlanacaktır. Proje için Ağustos ve Eylül ayında toplantı yapılacaktır.

Fiyat ve detaylar için lütfen ;

https://www.instagram.com/gulyildiz1
https://www.instagram.com/artrospektif/

ya da gulyildiz@live.com dan bize ulaşınız.

Bir cevap yazın